Пътят на един строителен инженер към PMI и доброволчеството от Станислав Траянов

   Днес в поредицата „Истории за успех“ ще ви разкажем за пътя на един строителен инженер към PMI или как на пръв поглед едно случайно събитие го мотивира само за 18 месеца да стане доброволец в най-голямата конференция, посветена на управлението на проекти през 2019 г. в Европа, да се сертифицира като Project Management Professional и да се включи към PMI Bulgaria Chapter като част от Разширения борд на директорите в ролята DAL Projects and Volunteering.

   Станислав Траянов е от Пловдив и след като завършва магистратура в УАСГ се връща обратно в родния си град и започва работа пряко свързана с управлението на проекти в една от водещите за страната инвестиционни компании в сферата на недвижимите имоти. Към момента работи в екип от 10 опитни инженера, като споделя, че за изминалите 12 години всеки ден за него е бил ново предизвикателство и продължава да харесва своята работа и да работи със страст.

   До 2018 г. не знае почти нищо за PMI, но любопитството към знание и непрекъснатия стремеж за самоусъвършенстване приковават вниманието му към темата на ежегодната конференция (PMDAY Artificial intelligence), която българският чаптър организира през ноември 2018 г. Първоначално Станислав приема че инициативата е по-скоро ориентирана към ИТ сектора и планира програма с ангажименти, която да му позволи да остане най-много два часа, но темите и лекторите го приковават плътно вниманието му и той остава до края на конференцията.

   „Този ден буквално промени посоката ми на развитие, давайки смисъл на целия натрупан опит през годините, отговори на някои отворени въпроси и виждайки възможността придобитите знания да бъдат многократно увеличени, чрез пътят който PMI разкри пред мен!“

   Това, което Станислав осъзнава много по-късно е, че освен всичко друго, PMI ще го срещне и с доказани професионалисти, част от които по-късно ще станат и приятели.

Stanislav Trayanov
   В края на конференцията, когато Михаил Михайлов (Президент на PMI Bulgaria chapter) кани на сцената всички доброволци, които стоят зад организацията на събитието, Станислав мигновено припознава себе си в тази роля и почти веднага се включва към екипа, който в последствие донася небивал успех, като реализира най-голяма ПМ конференция в Европа, привлякла 850+ участници в НДК.

   „За мен това беше едно великолепно приключение, натрупан опит и най-вече много нови познанства с опитни ПМ, хора със сходно мислене и стремежи, смело прекрачващи границите на професионалните си интереси, устремени да поставят нови стандарти.“

   2019 година бележи върхов момент в развитието на PMI Bulgaria Chapter, като оставя следа с няколко успешно реализирани проекта, силен екип от доброволци и лидери готови да преведат организацията през нови предизвикателства. Като член на PMI България Чаптър Станислав е мотивиран да продължи да работи и дава част от своето време в принос на организацията и професията като цяло и е убеден, че за него това е било добре инвестирано време, което му се е отплатило обратно и независимо от обстоятелствата част от него винаги ще продължи да пулсира в ритъма на PMI.

   „Надявам се инициативите, по които организацията работи да продължават да привличат повече доброволци, мотивирани да надградят постигнатото до тук, защото всеки успех не е случайност, а добре планирана и изпълнена цел.“