Процесът на постоянно усъвършенстване за мениджъра на проекти от Любомир Сираков

   Любомир Сираков е магистър по европейски политики от университета в Льовен (Белгия), сертифициран проджект мениджър (PMP) и scrum master (PSM I и II). Има над 10 години опит в управлението на проекти, по-голямата част от тях в публичния сектор. В момента работи като IT Project Manager в Конкорд Европа.

   Участието му в дейността на българския чаптър на PMI започва в края на 2017 г., когато посещава една от месечните срещи. “По това време бях натрупал почти десет години опит в публичния сектор и бях ръководил няколко проекта с европейско финансиране. Исках да проверя до колко съм конкурентоспособен и да получа международен сертификат”.

People + Passion = (Successful) Projects by Svetla Georgieva

   For today’s Success story, our guest will be Svetla Georgieva.

   Svetla is a Senior Project Manager with more than 11 years of experience in the IT sector. She has participated in and managed software development and system integration projects of different scales for Banking and Finance, Telecomm, Healthcare and Insurance, Public Administration and Government. A devoted PMI Bulgaria volunteer since 2014, she has contributed to a large number of projects, including the organization of 5+ PMDAY / PM Summit Bulgaria conferences.

Доброволците често не разполагат с време, а просто имат сърце да се раздават от Ивелина (Петкова) Чалдъкова

   Днес сме щастливи да споделим историята за успеха на прекрасен доброволец, който активно подкрепя PMI България Чаптър - Ивелина Чалдъкова, или както някои от вас може би я да я познават - Ивелина Петкова.

   Ивелина е Ръководител Проекти и Agile практик с 10+ години опит (8+ от които в ИТ сектора). Работила е с широк спектър от компании и организации (от малък бизнес до компании от Fortune 500), за да достави успешно множество проекти и програми. В момента Ивелина е проектен мениджър в бързоразвиващия се норвежко-български технологичен стартъп Documaster и работи активно с екипа, който разработва продуктите на Documaster. Освен това тя е доброволец, както и Вицепрезидент Комуникации в PMI България Чаптър. Ivelina притежава редица сертификати, сред които PMP, ICP, ICP-ATF, PSM I, DALSM и ITIL. Била е лектор, панелист и модератор на редица събития, включително панели за таланти, месечни срещи на организацията, както и собствени открити презентации.

Пътят на един строителен инженер към PMI и доброволчеството от Станислав Траянов

   Днес в поредицата „Истории за успех“ ще ви разкажем за пътя на един строителен инженер към PMI или как на пръв поглед едно случайно събитие го мотивира само за 18 месеца да стане доброволец в най-голямата конференция, посветена на управлението на проекти през 2019 г. в Европа, да се сертифицира като Project Management Professional и да се включи към PMI Bulgaria Chapter като част от Разширения борд на директорите в ролята DAL Projects and Volunteering.

   Станислав Траянов е от Пловдив и след като завършва магистратура в УАСГ се връща обратно в родния си град и започва работа пряко свързана с управлението на проекти в една от водещите за страната инвестиционни компании в сферата на недвижимите имоти. Към момента работи в екип от 10 опитни инженера, като споделя, че за изминалите 12 години всеки ден за него е бил ново предизвикателство и продължава да харесва своята работа и да работи със страст.

Пътят на проектния мениджър от професия до призвание от Диана Ковачева

   Следващата вълнуваща история от поредицата Success Stories е тази на Диана Ковачева - доброволец и член на PMI Bulgaria Chapter. Диана е част от extended борда на PMI Bulgaria Chapter в ресор Комуникации. В професионален план, Диана работи като Проектен Мениджър в международна иновативна софтуерна компания - COREFIN, и има вече над 6 години опит в управлението на международни проекти. Тя е завършила своето висше образование в сферата на финансите в престижни университети в Австрия и Холандия. Диана притежава също така няколко сертификата в сферата на бизнес анализа, управлението на проекти в Agile среда и съвсем скоро се надява да добави и PMP титлата към списъка с постижения.